top of page

2023 Annual Conference 

ES Entrance.jpg
SB MAP.jpg

2023 ANNUAL CONFERENCE EVENT SCHEDULE 

    Friday, November 10, 2023 

 

7:00 am – 8:00 am Registration.............................................................The Library

7:15 am – 8:00 am Breakfast ...................................................Prefunction Hallway

7:15 am – 5:00 pm Silent Auction Open............................Champion C Ballroom

8:00 am – 5:00 pm Exhibit Hall Open All Day.................Champion C Ballroom
 

 

8:00 am – 8:15 am Opening

CHAMPION AB BALLROOM

 

8:15 am – 9:30 am General Assembly Meeting/Business Session I

CHAMPION AB BALLROOM

 

9:30 am – 9:45 am Balloting for Election of Officers (Voting Members Only)

 

9:45 am – 10:00 am Break

 

10:00 am – 12:00 pm    Sue Scherer, RDH, BS: Oh, The Places You Will Go…  The Journey from Student to Professional During the First Five Years Post-Graduation

(2 Hours Awarded)

CHAMPION AB BALLROOM

 

10:00 am – 12:00 pm    Carmen Woodland, NTP, MBA, RDH, BSDH:               Myofunctional Therapy Made Understandable

 (2 Hours Awarded)

COLFAX ROOM

 

12:00 pm – 1:00 pm Lunch Provided (Exhibits will remain open during lunch)     ATRIUM


 

1:00 pm – 3:00 pm Jodi Deming, RDH, OMT:  Guided Biofilm Therapy- Be a   Healthcare Hygienist and Unleash the Master Clinician Within 

(2 Hours Awarded)

CHAMPION AB BALLROOM


 

1:00 pm – 4:00 pm Candace Rich, DDS:  Nitrous Oxide Safety Course*

 (3 Hours Awarded)

(Certification granted after course completed & affidavit submitted)

COLFAX ROOM

 

3:00 pm – 3:15 pm Break 


 

3:15 pm – 5:15 pm Valerie Dangler, RDH, BSDH: Malocclusion and Clear  Aligner Therapy

(2 Hours Awarded)

CHAMPION AB BALLROOM

 

6:30 pm – 8:30 pm  Hygiene Happy Hour 

THE ATRIUM AT THE EMBASSY HOTEL

 

*Course requires an additional fee

 


 

Saturday, November 11, 2023 

 

7:30 am – 10:00 am Registration ............................................................The Library

7:30 am – 8:00 am Breakfast ..................Traditions Great Room to AB Ballroom
7:30 am – 11:30 am Silent Auction Open …………..……………Champion C Ballroom

8:00 am – 12:00 pm Exhibit Hall Open……………………………Champion C Ballroom

 

8:00 am – 10:00 am Marti Santizo, RDH, MBA: Prevention and Treatment for the Wear and Tear on Oral Tissues

(2 Hours Awarded)

CHAMPION AB BALLROOM 

 

10:00 am – 10:15 am Snack Break Sponsored by: 

 

10:15 am – 11:15 am General Assembly Meeting/Business Session II

CHAMPION AB BALLROOM

 

11:15 am – 11:45 am Installation Ceremony/Pin the President/Pass the

Gavel/IDHA Awards/2023-2024 President’s Message 

CHAMPION AB BALLROOM

 

11:45 am – 12:00 pm Silent Auction Winners Announced

CHAMPION AB BALLROOM

12:00 pm – 1:30 pm Lunch Offsite: Dine to Donate at Blaze Pizza

 

1:30 pm – 2:30 pm Hygiene Hot Topics Q&A 

 (1 Hour Awarded)

CHAMPION AB BALLROOM

 

2:30 pm – 2:45 pm Break

 

2:45 pm – 4:45 pm Kathy Nahrwold, RDH: CPR: BLS Renewal Course*

(4 Hours Awarded)

COLFAX ROOM

 

2:45 pm – 4:45 pm Valerie Dangler, RDH, BSDH:  Innovations in Technology and Instruments for Today's Modern Hygienist

(2 Hours Awarded)

CHAMPION AB BALLROOM 

 

5:00 pm – 5:30 pm Post-Annual Conference BOD Meeting

CHAMPION AB BALLROOM 

 

*Course requires an additional fee

Attendance at a state meeting sponsored by an approved organization is awarded one (1) credit hour- COMPLETE THE SURVEY to obtain your Verification of Attendance Certificate

 

 

 

THANK YOU TO OUR 2023

SPONSORS AND EXHIBITORS

bottom of page